kur op muziek

Alles over de Kür op muziek op Pensionstal Parkzicht

8 november 2014 was het eindelijk zover, de onderlinge kür op muziek wedstrijd. In het juryhokje zaten dit keer 2 zeer bekwame vakmensen, namelijk de heer Joop Chardonnens en De heer Theo Holstein.

Joop Chardonnens is KNHS jurylid en heeft de kuren zowel rij technisch als artistiek beoordeeld aan de hand van (aangepaste) officiële KNHS protocollen.

Theo Holstein heeft reeds voor vele nationale als internationale ruiters en amazones professionele kuren mogen componeren. Theo Holstein heeft tijdens deze wedstrijd zijn artistieke mening gegeven over de gereden kuren.

Sommige pony’s en paarden vonden het deelnemen aan deze wedstrijd best wel spannend. Gedurende de avond heeft Theo Holstein bruikbare tips en aanwijzingen gegeven hoe je je pony of paard genoeg vertrouwen kan geven om toch de baan rond te lopen ondanks de muziek die uit de luidsprekers komt.

Het was zeer leuk om zoveel verschillende, hoofdzakelijk zelfgemaakte kuren gereden te zien worden. Hopelijk kunnen de gegeven opmerkingen de deelnemers helpen om in de toekomst nog mooiere kuren te kunnen maken.

Voor de afsluiting had Theo Holstein 3 amazones bereidt gevonden om met hun paard/pony naar pensionstal Parkzicht te komen om hier hun professionele kür, die gecomponeerd is door Theo Holstein, te tonen.

De 13 jarige amazone Almira Senel mocht de spits afbijten, zij reed voor het eerst deze kür op Z niveau. Aan de kür was die morgen nog de laatste hand gelegd door Theo Holstein, Het was heel knap om te zien hoe ze dit deed onder het toeziend oog van zoveel publiek.

Theo Holstein benoemde vooraf met welke zaken hij rekening houdt als hij de muziek gaat componeren. De muziek keuze is afhankelijk van de bewegingsritme/takt van de pony/paard in de diverse gangen. Sommige muziekkeuzes zijn meer geschikt voor ponycombinaties, anderen meer voor paardencombinaties. Je wilt het gevoel creëren dat het paard/pony in de muziek loopt in plaats van op de muziek, de muziek dient op een vloeiende manier de verschillende oefeningen te accentueren.

Na Almira Senel liet Kathinka de Haan haar kür op lichte tour niveau zien. Theo Holstein gaf ook bij deze kür uitleg over de gekozen muziek. Kathinka de Haan en haar paard scoren zo goed op dressuurwedstrijden dat Theo Holstein reeds bezig is om voor haar nieuwe muziek te componeren voor een kür op een hoger niveau.

Als laatste kwam er een amazone de baan in die geen introductie meer nodig had bij het thuispubliek. Deze amazone was namelijk Annemieke Buizer. Voor de mensen die op pensionstal Parkzicht of op manege Hitland komen is zij zeker geen onbekende, op beide locaties geeft zij lessen en rijdt zij op diverse paarden. Ook nu liet zij iedereen weer genieten van haar lichtvoetige kür met haar paard Befair op lichte tour niveau.

Tot slot volgde er natuurlijk nog de prijsuitreiking,

  • 1e prijs pony’s Cherryl Batenburg – Luna.
  • 1e prijs B paarden Dieudonne Flierman – Sjors.
  • 1e prijs L paarden Annemieke van der Meule – Babs.
  • 1e prijs Z paarden Jolanda van Schie – Weetniet.

Tijdens deze gehele avond was in de kantine een stand aanwezig van glamourhorze (www.glamourhorze.nl) , hier waren vele mooie blingbling paardenspullen te koop. Alle foto’s zijn gemaakt door PIM photo.

Wij hopen dat een ieder een leerzame en leuke avond heeft gehad. Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor hun hulp om deze avond mogelijk te maken, in het bijzonder Dhr. Chardonnens, Dhr. Holstein, Almira Senel, Kathinka de Haan, Annemieke Buizer, de fotograaf Pim photo en de familie Buizer die hun locatie bij pensionstal Parkzicht beschikbaar hebben gesteld. Manege Hitland, Rijvereniging Parkzicht, Pensionstal Parkzicht en Allround Renovations hartelijk dank voor jullie sponsoring van deze leerzame avond.

kur op muziek kur op muziek kur op muziek kur op muziek kur op muziek kur op muziek kur op muziek kur op muziek kur op muziek kur op muziek kur op muziek kur 11