CBR2

CBR 3 , het echte Ruiterbewijs

De zomervakantie is halverwege en er zijn al weer een hoop amazones en ruiters terug op stal. Na de cursus CBR1 en CBR2 wil ik nu verder gaan met de cursus CBR 3 , het echte ruiterbewijs.

Dit gaat weer een hele stap verder als CBR1 en CBR2 en er komt nu een heel stuk theorie in het verkeer bij kijken en ook wat meer obstakels die in het examen verplicht zijn. Omdat het verkeersexamen binnen de bebouwde kom moet plaatsvinden, lijkt het me verstandig dat het examen bij ons op pensionstal Parkzicht wordt afgenomen.

De lessen en trainingen voor de ruiters van manege Hitland vinden op manege Hitland plaats in combinatie met de locatie pensionstal Parkzicht. Er zijn lessen met het sprongetje van 50cm breed en 50/60cm hoog en verschillende obstakels, deze kunnen we op manege Hitland oefenen, maar de verkeersproef en het terreinrijden op pensionstal Parkzicht.

Omdat er dan paarden/pony’s met de trailer vervoerd moeten worden ga ik daar een schema voor maken zodat iedereen minstens twee keer de examenroute heeft gereden in het verkeer en ook minstens twee keer op het buitenterrein van 3000 m2 heeft geoefend , dit zal op het weiland zijn wat bij de SRR verplicht is voor het praktijkexamen.

Het vervoer zullen wij uiteraard en hopelijk ook met wat hulp van derden gaan regelen.

Het examen zal plaatsvinden op zaterdag 19 september.

Heb je CBR1 en CBR2 en ben je dan 12 jaar dan mag je mee doen.

De kosten voor het ruiterbewijs examen zijn:

  • Aanvragen en afdracht examen SRR € 55,-
  • 5 praktijklessen/5 theorielessen/examendag € 60,– (eigen paard/pony)
  • Theorieboeken blijven hetzelfde als CBR1 en CBR2.
  • Als je een eigen paard/pony hebt kost het ruiterbewijs CBR3 totaal € 115,- (inclusief de 55 euro afdracht aan de SRR)
  • Huur manege paard/pony voor examen € 12,50

Het is belangrijk dat je voor het examen een braaf paard/pony gebruikt die makkelijk een sprongetje kan maken, nuchter is bij de obstakels en verkeersmak is. Een paard of pony mag twee keer deelnemen met een examen.

Aanvraagformulieren liggen in de kantine achter de bar.

Ben je 16 jaar of jonger, dan is een bodyprotector verplicht !!! De SRR heeft ze op de examendag in bruikleen maar dan moeten jullie wel je maat aangeven. Volwassenen S / M / L Jeugd S / M / L

Zodra ik voldoende aanmeldingen heb, ga ik een schema maken oor de lessen en daar mee zo snel mogelijk starten.

Jeannette