ManageHitland-Corona3

Corona update lockdown verlengd tot en met 31 maart 2021

Op 8 maart 2021 is er weer een persconferentie geweest:
Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord
De belangrijkste punten voor manege Hitland:
De avondklok wordt verlengd tot 31 maart 04.30 uur
Sporten: Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Voorwaarden is wel dat zij 1,5 meter afstand houden. Tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden. Daarnaast mogen gemeenten sportactiviteiten organiseren op andere locaties.  

Kopie bericht van de FNRS site:
Corona-update: paardrijden in groepen van vier toegestaan vanaf 27 jaar
Tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge werd zojuist bekend gemaakt dat volwassenen vanaf 16 maart weer met vier personen mogen sporten in de buitenlucht. Dat is een lichte versoepeling, nu mag dat met maximaal twee personen. Voor de paardensport betekent dit dat vanaf 16 maart er weer in groepen van vier personen mag worden paardgereden. Groepslessen van vier, exclusief instructeur, zijn dan in de buitenlucht toegestaan voor volwassen vanaf 27 jaar, mits er onderling 1,5 meter afstand wordt gehouden. De overige maatregelen worden met drie weken verlengd t/m 30 maart. Op dinsdag 23 maart neemt de overheid een besluit over de periode na 30 maart.

FNRS Coronavirus informatie. De FNRS houdt de situatie rondom de uitbraak van het coronavirus scherp in de gaten. Bekijk hier de meest actuele nieuwsartikelen, maatregelen, voorbeelden en hulpmiddelen voor hippische ondernemers.


Zoals jullie weten geldt er vanaf zaterdag 23 januari 2021 een avondklok in Nederland vanaf 21:00 uur. Daarom zal de Manege elke doordeweekse avond om 20:45 geheel gesloten zijn. De belangrijkste punten op een rij:

  • De Manege zal elke doordeweekse avond om 20:45 geheel gesloten zijn.
  • Als er iets verandert ben of wordt je daarover gebeld.

Voor pension klanten;

  • Mocht je het niet redden om voor die tijd geweest te zijn, vraag in de pension klanten app om hulp.
  • Op Maandag staan de paarden allemaal buiten, het is dan niet noodzakelijk om ze alsnog los te gooien .
  • Mocht je paard medische verzorging nodig hebben, geef het dan aan of dat je een verklaring bij je hebt. Zie KNHS website: coronavirus en paardensport *update 22 Januari*
  • Zorg dat het hek na verlaten dan weer dicht is en de verlichting uit .

Deze maatregelen zijn voorlopig tot 31 maart. Hopelijk kunnen we op jullie begrip rekenen…..

Team Manege Hitland