manege hitland

Een gezellige manage op een prachtige locatie

Vlak achter de IJsseldijk bij Klein Hitland, ligt Manege Hitland. Deze kleine manege ligt op een prachtige plaars op vijf munuten van ger bos. Er worden lessen gegeven van dressuur tot springen. Ook geven zij lessen voor het ruiterbewijsm zodat men verzekerd buitenritten kan maken. Op Manege Hitland is ruimte voor pensionpaarden en is het ook mogelijk een paard te leasen.

Annemieke, Marjolijn en Caroline Buizer zijn sinds kort de nieuwe eigenaren van Manege Hitland. De zusjes hebben alle drie al veel ervaring met de paardensport en het leiden van een manege en paardenpension. Annemieke (30) en Marjolijn (27) volgden de paardensportopleiding in Deurne en Annemieke werkte einige tijd voor Ankie van Grunsven. Marjolijn was werkzaam bij spring- handelstal Jeroen Heijmans en beide hebben veel ervaring opgedaan in het africhten en zadelmak maken van jongen paarden en het uitbrengen van paarden in de wedstrijdsport. Beiden gaven ook les aan kinderen en volwassenen bij Hippisch Centrum Charlois. Zelf zijn ze ook actief in de paardensport. Marjolijn is actief in de Z2 dressuur en is onder andere Kringkampioen M2 kring Rijnstreek. Annemieke rijdt Intermediaire 1 en Lichte Tour met haar paard Be Fair en werd in 2009 Nederlands kampioen klasse L2. Jongste zus Caroline (20) heeft wedstrijdervaring tot M-niveau en is ook werkzaam op het bedrijf van hun ouders Pensionstal Parkzicht in Nieuwerkerk aan den IJssel.

“We zijn van plan een er gezellige manege van te maken”, vertelde de zussen. “De vorige eigenaar organiseerde ook allerlei activiteiten en dat willen wij ook doen.” Momenteel wordt er hard gewerkt om de manege te reorganiseren. De stallen, de binnenbaan en de kantine krijgen een opknapbeurt. Het bedrijf van de partner van Marjolijn, J&C Montage, voert de werkzaamheden uit. De lessen gaan intussen gewoon door en op 25 mei worden de FNRS-proeven weer uitgevoerd.

Andere activiteiten
Het is ook mogelijk om een kinderfeestje te houden bij manege Hitland. “We gaan met de kinderen drie kwartier paardrijden, ze krijgen een snack en daarna mogen ze nog de paarden verzorgen.” Ook hebben de drie zussen hun koetsiersbewijs behaald en zij verhuren een koest voor bruiloften. Verder organiseren zij in de zomer een ponyweek oor kinderen van 4 tot 17 jaar. “De kinderen zijn de hele week van 10 tot 18 uur op de manege. Ze eten hier ook en ’s avonds gaan ze naar huis.”