koningsdag

Friese hengst Sander op Koningsdag

Hallo allemaal, afgelopen maandag op Koningsdag ben ik samen met mijn men maatje, de Friese hengst Sander mee geweest naar Berkel en Rodenrijs. Er was die dag ringsteken en onze baasjes Frans en Jeannette hebben ons meegenomen en voor een mooie koets(Landauer) ingespannen. Wij zagen er prachtig uit, mooi gepoetst, gelakte hoeven en zelfs een oranje bloem in ons hoofdstel.

Het baasje van Sander (Frans van Schie) stuurde ons door het dorp en de broer van Frans, Jok genaamd mocht ringsteken. Wel 15 punten hebben we gehaald met het ringsteken, twee ringen van de negen gemist maar best goed toch? Er waren ook drie prijzen voor welke koets of wagen er het mooist uitzag en weet je wat…wij hebben de tweede prijs gewonnen! Komt natuurlijk omdat wij zulke mooie Friezen zijn! De koets was ook mooi versierd met oranje bloemen en het was hartstikke lekker weer, klein beetje koud maar daar gaven wij niet om.

Voor mijn maatje, de Friese hengst Sander was het voor de eerste keer om op een evenement te mogen rijden met veel herrie en veel publiek maar hij gedroeg zich fantastisch… komt natuurlijk omdat ik zo braaf ben he. Nou wie weet zien jullie mij weer eens voor een andere koets en natuurlijk elk jaar mag ik de Sint van de boot afhalen.

Hoefje van Henkie

 koningsdag koningsdag koningsdag