Kwartaalbrief 2e kwartaal 2017 Manege Hitland

Beste manegeruiters en pensionklanten,

Voor jullie ligt de nieuwsbrief voor het tweede kwartaal van 2017.

Betalingen
Wij geven de voorkeur aan het betalen per bank. Dus, indien mogelijk, willen we u vragen het lesgeld te pinnen of over te maken. Let goed op dat in de omschrijving duidelijk staat voor wie en voor welke les het is. Let er ook op of de naam van de rekeninghouder overeenkomt met de achternaam van het kind waar de betaling voor is.

Controleer of u het juiste rekeningnummer hebt. Dit is NL45INGB0653233876 t.n.v. A.M. Buizer. De lessen moeten voor of bij de 1ste les van het kwartaal worden betaald, dit geld ook voor de gehuurde kluisjes.

FNRS en ruiterpaspoort
Omdat manege Hitland is aangesloten bij de FNRS, moet iedere ruiter  (ook pensionruiters) aangemeld zijn bij de FNRS en in het bezit zijn van een ruiterpaspoort (dit is iets anders dan een ruiterbewijs!). Hieraan zit o.a. een aanvullende verzekering verbonden. Lees hierover meer op FNRS.nl. Ook is het in de lessen verplicht om òf rijlaarzen, òf jodphurs (korte laarsjes) mét chaps te dragen. Zorg ook voor een rijbroek (of stevige legging). Je cap moet een goedgekeurde veiligheidshelm zijn (er moet keurmerk CE 1384 in staan). In de springlessen zijn bovendien peesbeschermers voor het paard verplicht.

Op 9 april, 21 mei en 11 juni staan er FNRS wedstrijden gepland, geef je op en doe gezellig mee. Wedstrijd kleding verplicht vanaf de F3. Wijzigingen tot de vrijdag voor de wedstrijd doorgeven, daarna is het niet meer mogelijk om te wijzigen of op te geven.

Smurfen les
Wij hebben een aantal smurfenlesjes voor de allerkleinsten. Dit zijn lesjes van een half uurtje, waarbij kinderen t/m 6 jaar spelenderwijs met ponyrijden bezig zijn. De nadruk ligt niet bij het leren van oefeningen en figuren, maar bij het vertrouwd raken met een pony. Vanaf 7 jaar gaan de kinderen naar de beginnersles. Mocht een smurfen les te saai zijn voor een kind, bestaat altijd de mogelijkheid eerder door te stromen naar een uurs les. Mocht uw kind ouder zijn dan 7, maar echt niet in de uurs les durven, overleg dan even met ons over de mogelijkheden.

Vanaf 1 oktober zijn de prijzen voor de smurfen les als volgt:

  • Kwartaalabonnement; €90,-
  • Maandkaart; €30, –
  • Losse les; €10, –

Let op, ook de smurfen les moet 24 uur van tevoren worden afgezegd, anders worden de kosten doorberekend. Eventuele openstaande bedragen moeten voor aanvang van de eerstvolgende les worden voldaan.

Lessen afzeggen en inhalen
Als een les minimaal 24 uur van tevoren wordt afgezegd, mag deze binnen hetzelfde kwartaal worden ingehaald. Het is ook noodzakelijk dat de lessen voor aanvang van de les voldaan zijn, ook eventuele openstaande bedragen. Als een les te laat wordt afgezegd (ook bij ziekte en dergelijke), dan zal deze worden doorberekend. Ook losse lessen moeten tijdig worden afgezegd, deze zullen anders ook doorberekend worden. Lessen kunnen worden afgezegd per mail (info@rchitland.nl) of per telefoon of aan de bar. Ons personeel is niet de gehele dag achter de bar aanwezig, daardoor is het niet altijd mogelijk om de telefoon te beantwoorden. Doorgaans zijn de gunstigste tijden om de manege te bellen tussen 15.00 en 22.00 uur. Ook indien er niet direct op de mail geantwoord wordt, kunnen wij toch zien wanneer een les minimaal 24 uur van tevoren is afgezegd.

Opzadelen
Op deze manege is het gebruikelijk dat iedereen zelf zijn of haar paard poetst en opzadelt. Het is dus noodzakelijk dat u hier op tijd aanwezig bent, het liefst een half uur van te voren. Het paard moet goed gepoetst worden en de hoeven moeten worden uitgekrabd. Heeft u nog enige hulp nodig, kunt u dit aangeven aan de bar. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan onze poets- en zadellessen. Wij streven ernaar dat iedereen na enige tijd zelfstandig kan poetsen en zadelen. Na gebruik van de poetsplaats ,netjes aanvegen.

Kinderfeestjes/bedrijfsfeestjes
Het is mogelijk om op manege Hitland of op Pensionstal Parkzicht uw kinderfeestje of bedrijfsfeestje te organiseren. Hierbij wordt ca. een half uur gereden (of anders in overleg). Bij een kinderfeestje gaan de kinderen ook patat eten met een snack en limonade. Dit is voor minimaal 5 kinderen. De kosten hiervoor zijn €11,50 per kind. Een bedrijfsfeestje kost €15, – per volwassene

Leasepaarden
Als u een paard bij ons least, dan mag u daarmee 1x per lease dag een uur vrij rijden. Daarnaast mag u ermee wandelen op het terrein, losgooien in de paddocks en goed na verzorgen. Heb je een leasepony-paard(ook al heb je volle lease) dan mag je niet buiten het manege terrein rijden. Dit moet altijd in overleg met Caroline Buizer. Er wordt dan gekeken of je in het bezit bent van een Ruiterbewijs. Ook moet je altijd melden als je naar buiten gaat.

Als u zelf een dag niet kunt komen, is dat uw eigen verantwoordelijkheid. In overleg kunnen wij hem gebruiken in de lessen. Ruilen van dagen is helaas niet mogelijk. Er mogen geen andere personen op rijden (m.u.v. uitstappen), alleen degene die least. Buiten de lease kan het zo zijn dat je paard of pony 1x per maand 1 proefje meeloopt tijdens de FNRS wedstrijd.

Roken
Voor de rokers onder ons, roken doen we alleen buiten . Er staan voldoende asbakken op het terras, gebruik ze dan ook. Het is ook niet toegestaan om met een e-sigaret binnen te roken ook niet bij de binnenstal of halletje.

Hebben jullie na het lezen van deze brief nog vragen, zoek ons dan op, bel ons op 0180 471980 of stuur een mailtje.

Met vriendelijke groeten,

Medewerkers manege Hitland

Download de 2e kwartaalbrief 2017 Manege Hitland