Kwartaalbrief 2e kwartaal 2018 Manege Hitland

Beste manegeruiters en pensionklanten,

Voor jullie ligt de nieuwsbrief voor het tweede kwartaal van 2018.
Tevens zullen we hier ook nog even de regels aanhalen.

Feestdagen
Tijdens de feestdagen hebben we aangepaste openingstijden. Op 1e paasdag zijn we gesloten om 15:00 uur, op 2ePaasdag zijn we geopend van 11.00u tot 18.00u. Op deze dag vervallen de lessen. We hebben een lease actie voor tweede paasdag: 10,00 euro voor een pony en 15,00 euro voor een paard. Dit is alleen vanaf de half gevorderde ruiter. Geef je snel op bij de bar, want je lievelingspony/paard kan zomaar al gereserveerd zijn, gelijk betalen bij inschrijving.

Lessen
Let op! De lessen dienen nog steeds 24 UUR van tevoren afgezegd te worden, abonnement of losse lessen (liefst per mail info@rchitland.nl), dan mogen ze ingehaald worden. Indien niet tijdig afgezegd is worden ze in rekening gebracht. Zorg dat u een half uur van te voren aanwezig bent (melden bij de bar) om te kunnen poetsen, zadelen en vooral de hoeven uitkrabben.
Indien u niet in staat bent om dit zelf te doen kunt u altijd om hulp vragen. We gaan weer richting de zomer(al duurt het nog wel even), weet je al wanneer je op vakantie gaat, geef dit dan door bij de bar, daar liggen formulieren klaar, zodat we op tijd een aangepast vakantie rooster kunnen maken.

Betalingen
Wij geven de voorkeur aan het betalen per bank. Dus indien mogelijk, willen we u vragen het lesgeld te pinnen of over te maken. Let goed op dat in de omschrijving duidelijk staat voor wie en voor welke les het is. Let er ook op of de naam van de rekeninghouder overeenkomt met de achternaam van het kind waar de betaling voor is. Voor betaling van de kluisjes geldt ook ovv van kluisnummer. Het rekeningnummer is: NL45INGB0653233876 t.n.v. G.B. Buizer

FNRS en ruiterpaspoort
Omdat manege Hitland is aangesloten bij de FNRS, moet iedere ruiter (ook pensionruiters) aangemeld zijn bij de FNRS en in het bezit zijn van een ruiterpaspoort (dit is iets anders dan een Ruiterbewijs). Hieraan zit o.a. een aanvullende verzekering verbonden. Vraag ernaar bij de bar.
Lees hierover meer op www.FNRS.nl. Ook is het in de lessen verplicht om of rijlaarzen, of jodphurs (korte laarsjes) met chaps te dragen. Zorg ook voor een rijbroek (of stevige legging). Je cap moet een goedgekeurde veiligheidshelm zijn (er moet keurmerk CE1384 in staan). In de springlessen zijn bovendien bodyprotector en peesbeschermers voor het paard/pony verplicht.

Wedstrijd agenda
De regel is bij inschrijving de wedstrijd betalen.

  • 22 April
  • 27 Mei
  • 24 Juni

Leasen
Als je bij ons regelmatig lessen rijdt, heb je de mogelijkheid om een paard/pony te leasen, informatie over de kosten kan je bij de bar verkrijgen. Hiervoor gelden regels:

  • Je mag je paard/pony de hele dag verzorgen
  • Je mag een uur rijden
  • Je mag je paard/pony een uur in de paddock zetten mits je dit aangegeven heb op het bord in de binnengang
  • Je mag NIET het terrein af (dus ook GEEN buitenrit maken als dit niet is overlegd is met Caroline, dit geldt ook voor volledige lease).

Vragen of problemen
Voor vragen over stalling en voer kan je achter de bar je probleem voorleggen, mondeling of op papier,
(liefst na drieën want dan is er iemand aanwezig).
Is het echt dringend dan mag je uitsluitend Caroline appen.

Voor vragen over betalingen en lessen kan je ook bij de bar voorleggen, ook hier geldt alleen in dringende gevallen appen met uitsluitend Marjolijn of Annemieke.

Annemieke, Marjolijn en Caroline hebben ook recht op privacy, dus vragen die tot morgen kunnen wachten, niet onnodig s` avonds appen/bellen.

Fietsen en scooters
Graag fietsen en scooters achter het hek plaatsen.
Het liefst het hek achter je sluiten als je het terrein opkomt.

Meer informatie vind je uiteraard op onze website/facebook-pagina.
Hou die zeker in de gaten voor onze andere leuke acties.

We wensen iedereen een heel gezellig paardrij-kwartaal

Namens team Hitland

Manege Hitland 2e kwartaalbrief 2018