manege hitland

Kwartaalbrief eerste kwartaal 2017 Manege Hitland

Beste manegeruiters en pensionklanten,

Ten eerste wensen wij iedereen een fantastisch, gezond en sportief Nieuwjaar

Voor jullie ligt de nieuwsbrief voor het nieuwe kwartaal van 2017. 8 januari houden wij op locatie Hitland een nieuwjaarsborrel vanaf 13:00 uur, om met zijn allen op het nieuwe jaar te proosten, hierbij zullen er ook diverse demonstraties te zien zijn.

F-proeven
Zorg dat je, als je deelneemt aan F-proeven, een theorie- en proevenboekje hebt (te koop aan de bar voor €15, -) en dat je netjes (liefst zwart-wit, voorkeur een rijjasje of blouse met bodywarmer) gekleed bent en sowieso witte handschoenen draagt. Een wit dekje is eventueel te leen op de manege. De eerst volgende proef is al op 22 januari 2017, voor de overige maanden, houd de website in de gaten.

Betalingen
Wij geven de voorkeur aan het betalen per bank. Dus, indien mogelijk, willen we u vragen het lesgeld te pinnen of over te maken. Let goed op dat in de omschrijving duidelijk staat voor wie en voor welke les het is. Let er ook op of de naam van de rekeninghouder overeenkomt met de achternaam van het kind waar de betaling is. Dit moet op reknr: NL45INGB0653233876 t.n.v. A.M. Buizer.

FNRS en ruiterpaspoort
Omdat manege Hitland is aangesloten bij de FNRS, moet iedere ruiter (ook pensionruiters) aangemeld zijn bij de FNRS en in het bezit zijn van een ruiterpaspoort (dit is iets anders dan een ruiterbewijs!). Hieraan zit o.a. een aanvullende verzekering verbonden. Lees hierover meer op FNRS.nl. Ook is het in de lessen verplicht om òf rijlaarzen, òf jodphurs (korte laarsjes) mét chaps te dragen. Zorg ook voor een rijbroek (of stevige legging). Je cap moet een goedgekeurde veiligheidshelm zijn (er moet keurmerk CE 1384 in staan). In de springlessen zijn bovendien peesbeschermers voor het paard/pony verplicht, een bodyprotector is niet verplicht maar wel veiliger.

Smurfen les
Wij hebben een aantal smurfenlesjes voor de allerkleinsten. Dit zijn lesjes van een half uurtje, waarbij kinderen t/m 6 jaar spelenderwijs met ponyrijden bezig zijn. De nadruk ligt niet bij het leren van oefeningen en figuren, maar bij het vertrouwd raken met een pony. Vanaf 7 jaar gaan de kinderen naar de beginnersles. Mocht een smurfen les te saai zijn voor een kind, bestaat altijd de mogelijkheid eerder door te stromen naar een uurs les. Mocht uw kind ouder zijn dan 7, maar echt niet in de uursb les durven, overleg dan even met ons over de mogelijkheden.

Lessen afzeggen
De les van 1 januari mag binnen het kwartaal ingehaald worden. Als een les minimaal 24 uur van tevoren wordt afgezegd, mag deze binnen hetzelfde kwartaal worden ingehaald. Het is ook noodzakelijk dat de lessen voor aanvang van de les voldaan zijn, ook eventuele openstaande bedragen. Als een les te laat wordt afgezegd (ook bij ziekte en dergelijke), dan zal deze worden doorberekend. Lessen kunnen worden afgezegd per mail (info@rchitland.nl) of per telefoon (telefoonnummer 0180-471980) of aan de bar. Dit geldt ook voor losse lessen. Ons personeel is niet de gehele dag achter de bar aanwezig, daardoor is het niet altijd mogelijk om de telefoon te beantwoorden. Ook indien er niet direct op de mail geantwoord wordt, kunnen wij toch zien wanneer een les minimaal 24 uur van tevoren is afgezegd.

Kinderfeestjes/bedrijfsfeestjes
Het is mogelijk om op manege Hitland of op Pensionstal Parkzicht uw kinderfeestje of bedrijfsfeestje te organiseren. Hierbij wordt ca. een half uur gereden (of anders in overleg). Bij een kinderfeestje gaan de kinderen ook patat eten met een snack en limonade. Dit is voor minimaal 5 kinderen. De kosten hiervoor zijn €11,50 per kind Een bedrijfsfeestje kost €15, – per volwassene

Leasepaarden
Als u een paard bij ons least, dan mag u daarmee 1x per lease dag een uur vrij rijden. Daarnaast mag u ermee wandelen op het terrein, losgooien in de paddocks en goed na verzorgen. Als u in het bezit bent van een ruiterbewijs, vraag dan toestemming aan Caroline, zonder ruiterbewijs mag u het terrein niet af. Als u zelf een dag niet kunt komen, is dat uw eigen verantwoordelijkheid. In overleg kunnen wij hem gebruiken in de lessen. Ruilen van dagen is helaas niet mogelijk. Er mogen geen andere personen op rijden (m.u.v. uitstappen), alleen degene die least. Haal je paard/pony op tijd uit de paddock zodat de volgende op zijn ingeschreven tijd in de paddock kan.

Prullenbakken
Op het terrein staan voldoende prullenbakken om je afval in te gooien, de mestput is geen Afvalbak. De mestboer kan hiervoor zijn prijs gaan verhogen en dan zijn wij genoodzaakt om het lesgeld te verhogen. Dus nogmaals gooi je afval in de daarvoor bestemde prullenbakken of stop het in je zak en gooi het later weg.

Ten slotte
Kom op tijd, poets je paard/pony voor de les en ruim je spullen netjes op na de les zodat de volgende ruiter niet eerst hoeft te zoeken. Als je een andere singel pakt leg die dan weer op de juiste plek terug. Mocht je paard nog een deken op hebben vergeet deze er dan niet op te leggen. Mest opruimen op de poetsplaats en netjes aanvegen.In de voorjaarsvakantie gaan we en poets/zadelcursus geven voor ouder en kind, nadere info komt op de website te staan.
Fietsen horen achter het hek.

Hebben jullie na het lezen van deze brief nog vragen, zoek ons dan op, bel ons of stuur een mailtje.

Met vriendelijke groeten, Medewerkers manege Hitland

Download de Manege Hitland kwartaalbrief januari 2017!