manegehitland-kwartaalbrief

Kwartaalbrief laatste kwartaal van 2016 Manege Hitland

Beste manegeruiters en pensionklanten,

Voor jullie ligt de nieuwsbrief voor het laatste kwartaal van 2016. Tevens zullen we hier ook nog even de regels aanhalen.

Feestdagen
Tijdens de feestdagen hebben we aangepaste openingstijden. Op 1 e kerstdag zijn we gesloten, op 2 e kerstdag zijn we geopend van 10.00u tot 14.00u. Op deze dagen en op oudejaarsdag vervallen de lessen. De les van zaterdag 31 december is de 14 e les van het kwartaal, dus die lesdag vervalt in ieder geval, je heb 13 lessen in een kwartaal.

Zaterdag 24 december en zaterdag 31 december sluiten we om 16.00u. Regel eventuele inhaallessen op tijd, omdat het eind december erg druk kan zijn. Let op: Inhaallessen dressuur mogen alleen in andere dressuurlessen worden gereden, niet in springlessen en dergelijke of in overleg met je instructrice. Losse springlessen naast een vaste dressuurles is (in overleg) vaak wel mogelijk.

Voordelig rijden tijdens de feestdagen
Om de paarden tijdens de feestdagen wat beweging te geven bieden wij ruiters de kans om, tijdens de openingstijden van de feestdagen, op 2 e kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag tegen gereduceerd tarief een uurtje vrij te rijden. Voor een paard is dit €15,- en voor een pony €10,-. Geef je hiervoor op aan de bar.

Lessen
Let op! De lessen dienen nog steeds 24 UUR van tevoren afgezegd te worden, dit geldt voor zowel het abonnement als losse lessen, bellen tussen drieën en ‘s avonds tien uur of anders per mail info@rchitland.nl. Mocht u geen reactie terug hebben gehad, staat het wel geregistreerd. Indien niet tijdig afgezegd is worden ze in rekening gebracht. Zorg dat u een half uur van te voren aanwezig bent (melden bij de bar) om te kunnen poetsen en zadelen. Indien u niet in staat bent om zelf te zadelen mag u altijd om hulp vragen. We hebben ook eventueel kluisjes te huur voor je spullen in te doen, er is een wachtlijst maar geef je op bij de bar. Een grote kluis kost €12,50 en een kleine kluis €6,50 per maand.

Betalingen
Wij geven de voorkeur aan het betalen per bank. Dus indien mogelijk, willen we u vragen het lesgeld te pinnen of over te maken. Let goed op dat in de omschrijving duidelijk staat voor wie en voor welke les het is. Let er ook op of de naam van de rekeninghouder overeenkomt met de achternaam van het kind waar de betaling voor is. Voor betaling van de kluisjes geldt ook ovv van kluisnummer.

Het rekeningnummer is: NL45INGB0653233876 t.n.v. G.B. Buizer

FNRS en ruiterpaspoort
Omdat manege Hitland is aangesloten bij de FNRS, moet iedere ruiter (ook pensionruiters) aangemeld zijn bij de FNRS en in het bezit zijn van een ruiterpaspoort (dit is iets anders dan een Ruiterbewijs).Hieraan zit o.a. een aanvullende verzekering verbonden. Lees hierover meer op www.FNRS.nl. Ook is het in de lessen verplicht om of rijlaarzen, of jodphurs (korte laarsjes) met chaps te dragen. Zorg ook voor een rijbroek (of stevige legging). Je cap moet een goedgekeurde veiligheidshelm zijn (er moet keurmerk CE1384 in staan). In de springlessen zijn bovendien bodyprotector voor de ruiter en peesbeschermers voor het paard/pony verplicht.

Leasen
Als je bij ons regelmatig lessen rijdt, heb je de mogelijkheid om een paard/pony te leasen, informatie over de kosten kan je bij de bar verkrijgen. Hiervoor gelden regels:

  • Bij de zondag lease mag je paard/pony 1x FNRS-proef meelopen.
  • Je mag je paard/pony de hele dag verzorgen.
  • Je mag een uur rijden.
  • Je mag je paard/pony een uur in de paddock zetten mits je dit aangegeven heb op het bord in de binnenstal.

Hierna volgen een paar regels die NIET mogen:

  • Je mag NIET springen.
  • Je mag NIET het terrein af (dus ook GEEN buitenrit maken als dit niet is overlegd met Caroline, dit geldt ook voor volledige lease, ook al heb je een Ruiterbewijs).
  • Je mag NIET zelf voer, hooi, of kuil pakken voor je paard/pony, dit wordt gegeven.
  • Je mag NIET uitmesten en zelf opstrooien.

Als je een paard/pony least voor vijf dagen of meer geldt er een EP tarief.
Dit houdt in dat je een gereduceerd abonnement betaald bij lessen.
Je bent verplicht om 1 keer per 2 weken een les te volgen.

Vragen of problemen
Voor vragen over stalling en voer kan je bij de bar je vraag voorleggen, mondeling of op papier, (liefst na drieën want dan is er iemand aanwezig). Is het echt dringend dan mag je uitsluitend Caroline appen. Voor vragen over betalingen en lessen kan je ook bij de bar voorleggen, ook hier geldt in dringende gevallen alleen appen met uitsluitend Marjolijn en Annemieke. Annemieke, Marjolijn en Caroline hebben ook recht op privacy, dus vragen die tot morgen kunnen wachten, niet onnodig ‘s avonds appen/bellen.

Fietsen en scooters
Graag fietsen en scooters achter het hek plaatsen. Het liefst het hek achter je sluiten als je het terrein opkomt.

Dit was misschien wel veel informatie, meer informatie vind je uiteraard op onze website.
Hou die zeker in de gaten voor onze leuke acties.
We wensen iedereen een heel gezellig paardrij-kwartaal.

Namens team Hitland