Layla Haifield Kampioen Rijpony Talent 2019

Layla met haar pony Mufasa Kampioen Rijpony Talent 2019

Layla van de Watering heeft meegedaan aan de Finale van de Rijpony Talenten Competitie. De nationale competitie voor bereden Shetland pony’s met dressuur aanleg. En goed gedaan want ze is daar met haar jonge pony van 5 jaar Mufasa, officiële stamboom naam Haifield van de Mechelshof, Kampioen Rijpony Talent 2019 geworden.

Jaarlijks organiseert de Commissie Sport en Recreatie van het NSPS, het shetlandpony stamboomboek, een Nationale Rijpony Talenten Competitie. Het Rijpony Talenten Kampioenschap stelt het Stamboek in staat talentvolle dressuurpony’s te etaleren en zo ook het ras te promoten. De huldiging van de uiteindelijke Kampioenen vindt plaats tijdens de Nationale Kampioenschappen in oktober.

Om mee te doen aan de finale dien je eerst door te voorronde te komen. Layla heeft op 6 april 2019 op de NSPS 43e Nationale Indoor Shetland Pony Wedstrijddag, te Maren Kessel, meegedaan aan de voorronde. Daar heeft ze met haar pony Haifield van de Mechelshof 72% behaald, waardoor ze door was naar de finale.

Tijdens de voorronde en finale dien je op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te laten zien zoals stap, draf, galop, middendraf en wijken voor het been. Er wordt daarbij tevens gekeken naar gedragenheid en souplesse, algemene indruk en de pony krijgt ook een cijfer voor het exterieur. Je dient minimaal 65% te halen.

Ze zijn voor de 2e keer kampioen, want vorig jaar was Layla met haar pony Haifield ook Kampioen Rijpony Talent 2018, toen hadden ze het net gehaald met 66%. Op de finale dag afgelopen zaterdag 19 oktober te Lunteren, bij Manege de Nieuwe Heuvel, heeft Layla met haar pony Haifield heel netjes gereden. En zijn ze Kampioen Rijpony Talent 2019 geworden in de categorie 4,5 & 6 jarige pony’s met maar liefst 76%.

14 =7 Stap Ruimte & regelmaat X2
15 =7,5 Draf Ruimte & regelmaat X2
16 =8 Ruimte & regelmaat X2
7 = Gedragenheid Souplesse X1
7,5 = Algemene indruk als dressuurpony X1
8 = Het zich laten rijden X1
8,5 = Exterieur X1
76 = TOTAAL