Layla shetlandpony Mufasa

Layla met Mufasa NSPS Rijpony Talenten Kampioen 2018

Layla van de Waterig is met Mufasa (sportnaam), officiële NSPS Stamboom naam Haifield v.d. Megchelshof, Rijpony Talenten Kampioen 2018 geworden. Zaterdag 20 oktober was het Nationaal Kampioenschap te Lunteren.

Voorrondes
Jaarlijks organiseert de Commissie Sport en Recreatie van het NSPS een Nationale Rijpony Talenten Competitie. Het Rijpony Talenten Kampioenschap stelt het Stamboek in staat talentvolle dressuurpony’s te etaleren en zo ook het ras te promoten. In april 2018 heeft Layla met Mufasa meegedaan aan de voorrondes en is ze geselecteerd voor het kampioenschap.

Selectie
Tijdens de selectie moet je als combinatie een aantal oefeningen rijden. In de rijbaan staat de jury, de schrijver en de voorlezer. De voorlezer noemt welke figuren en overgangen je moet rijden. De schrijven noteert de opmerkingen van de jury. En de jury beoordeelt de combinatie. De combinatie moet minimaal 65% rijden en wordt beoordeeld op;

  • Stap Ruimte & regelmaat x2
  • Draf ruimte & regelmaat x2
  • Galop ruimte & regelmaat x2
  • Gadragenheid Souplesse x1
  • Algemene indruk als dressuurpony x1
  • Het zich laten rijden x1
  • Exterieur x1

Wanneer de combinatie 65% heeft gereden zijn ze door naar het kampioenschap. Layla heeft met Mufasa in april 68% gehaald en was daardoor dus door naar het Kampioenschap.

Kampioenschap
Zaterdag 20 oktober was het Nationaal Kampioenschap te Lunteren.

11:00 Eerst nog even inrijden en toen kwam de jury. Ook hier moet de combinatie opnieuw rijden en 65% halen. Layla heeft met Mufasa het sper goed gedaan, er waren nu wat meer zenuwen maar toch een hele mooie 66%.

15:30 Layla mag met Mufasa de grote ring in en een aantal show rondes rijden. De spreker verteld over de Nationale Rijpony Talenten Competitie. Daarna mag ze naar het midden komen en wordt de gehuldigd als Rijpony Talenten Kampioen 2018.

17:30 Alle kampioenen van die dag mogen de grote rijbaan in. Dit zijn veel shetlanders van de keuringen, maar ook de jeugdige voorbrengers en de NK enkelspan. En natuurlijk Layla met Mufasa, de Rijpony Talenten Kampioen 2018. Voor alle kampioenen wordt zelfs het Wilhelmus gespeeld!

Wat een mooie dag! En Layla super trots en blij 🙂

Layla shetlandpony Mufasa Layla shetlandpony Mufasa Layla shetlandpony Mufasa Layla shetlandpony Mufasa Layla shetlandpony Mufasa