Voor iedereen is er wel wat wils te vinden, van beginner tot gevorderde ruiter, van dressuur tot springen. Wij geven in principe 6 dagen in de week groepsles, op meerdere dagen hebben wij de mogelijkheid tot privé les.

Onze bedoeling is om elke beginnende ruiter ongeveer 3 privé-lessen te geven, om ze zo de eerste basis beginselen bij te brengen. Op het moment dat ze dan het aandrijven, het licht-rijden en het sturen onder de knie hebben kunnen ze een beginners les in. Doordat alle beginners eerst die privé-lessen hebben gehad kunnen ze vloeiend de les in stromen en zo blijven de lessen in beweging. Op het moment dat ze aardig kunnen rijden is er de mogelijkheid een F-proefje (wedstrijdje) te rijden en zo kunnen ze zich promoveren naar een hoger niveau. Ze beginnen met een F-1 proefje en kunnen dan doorrijden tot en met de F–20. Het niveau van de lessen word dan ook bepaald met behulp van de F proeven.

Voor de gevorderde ruiter zijn er de hogere niveau dressuur lessen, maar ook eventueel de springlessen en carrouselles.

Smurfenles

Wij hebben een aantal smurfenlesjes voor de allerkleinsten. Dit zijn lesjes van een half uurtje, waarbij kinderen t/m 6 jaar spelenderwijs met ponyrijden bezig zijn. De nadruk ligt niet bij het leren van oefeningen en figuren, maar bij het vertrouwd raken met een pony. Vanaf 7 jaar gaan de kinderen naar de beginnersles. Mocht een smurfenles te saai zijn voor een kind, bestaat altijd de mogelijkheid eerder door te stromen naar een uursles. Mocht uw kind ouder zijn dan 7, maar echt niet in de uursles durven, overleg dan even met ons over de mogelijkheden.

Groepsles paardrijden

Paardrijles in een gezellige groep van beginners tot gevorderd. Dit om de kwaliteit en persoonlijke benadering te kunnen behouden. Tijdens de groepslessen wordt er gekeken naar de capaciteiten, ambities en wensen van de ruiter, waarbij individuele verbeterpunten extra aandacht krijgen. Soms spelen we ook een spelletje met de pony’s en paarden en soms mag je de laatste 10 minuten zonder zadel rijden.. Bij mooi weer maken we een bosrit door het Hitland bos.

Privéles paardrijden

Privéles paardrijles is een 1 op 1 les om nog beter te leren paardrijden. Het volgen van een privé-les is voor iedereen mogelijk. Voor jonge kinderen of beginners is privéles vaak een prettige kennismaking met de paardensport en ter voorbereiding op de groepslessen. Voor de meer gevorderde ruiter gaat de privé paardrijles meer over de rijtechnische kant van het paardrijden.

Springlessen

Twee maal per week zijn er springlessen in gropesverband. In de springles begin je met losrijden en het draven over balkjes. Daarna worden de hindernissen genomen. Je krijgt les op het ontwikkelen van gevoel en inzicht m.b.t. de afstand tot de hindernis, het springen van een enkelvoudige hindernis, tot het springen van een volledig parcours. Met springlessen leer je beter balans te houden, wordt je behendiger in het sturen, krijg je meer controle over het tempo en vergoot je rijvaardigheid en zelfvertrouwen. Ook het bouwen en afbouwen van een van een parcours hoort bij de springles.

Carrouselles

Een carrouselgroep bestaat uit 12 of 16 ruiters die in een geordende colonne met 2-en naast elkaar een aantal basis dressuurfiguren uitvoeren. Een echte teamsport dus! De ruiters rijden veelal 2 aan 2 allerlei complexe figuren in verschillende formaties. Tijdens het carrouselrijden is een goede beheersing van je paard een vereiste. Ook is de samenwerking tussen de verschillende ruiters in de groep heel belangrijk.

Mindervalide

Ook voor de mindervalide mensen hebben wij de mogelijkheid tot paardrijden, door onze rolstoelhelling en het opstapperron in combinatie met een aantal erge brave paarden zijn hiervoor ook diverse mogelijkheden voor zowel kinderen als volwassenen. Voor meer informatie hierover kunt u beter even telefonisch contact opnemen.


Voor iedereen is er wel wat wils te vinden, van beginner tot gevorderde ruiter, van dressuur tot springen. Wij geven in principe 7 dagen in de week groepsles, op meerdere dagen hebben wij de mogelijkheid tot privé les.