stompwijkse ponyrennen

Sofia en Mufasa eerste keer Ponyrennen halen gewoon de 2e plaats

Sofia wilde graag een keer racen met Mufasa. Dus ik kijken of ze dat ergens kon gaan doen… en toen kwam ik op de Stompwijkse Paardendagen. Daar waren afgelopen zondag 21 juli Stompwijkse Paardendagen waar Sofia van Watering met shetlander Mufasa aan heeft meegedaan.

De Stompwijkse Paardendagen
De Stompwijkse Paardendagen zijn al meer dan een eeuw een begrip in Stompwijk en ver daarbuiten. Elk jaar spannen de bewoners van het polderdorp in het Groene Hart zich dit jaar opnieuw vol overgave in om een bruisend en gezellig evenement voor jong en oud te organiseren.

Zondag is de dag van het ponyrennen. De pony’s starten met een door loting verkregen nummer twee aan twee. In twee en zo nodig drie ritten strijden zij om de overwinning. Degene die twee keer van zijn/haar tegenstander wint, gaat over naar de volgende ronde!

De pony’s worden naar schofthoogte ingedeeld in drie categorieën:

  • Koers voor pony’s met een schofthoogte van 116 cm tot en met 135 cm.
  • Koers voor pony’s met een schofthoogte van maximaal 115 cm.
  • Koers voor pony’s met een schofthoogte van 136 cm tot en met 156,5 cm.

9 Zenuwslopende races…
Mufasa valt in de categorie pony’s met een schofthoogte van maximaal 115 cm aangezien hij 111 cm is. Gelukkig moet Sofia in de 1e ronde pas laat starten. Dat geeft ons de tijd om alvast even te kijken. Jeetje, wat gaan al die pony’s hard!

Ronde 1
Er doen maar liefst 31 deelnemers mee (nr 31 is door loting al direct door naar de volgende ronde). Sofia en Mufasa moeten tegen een welshje van 114. Ik dacht nu liggen ze er gelijk uit! Maar de eerst race komt Sofia als eerste over de finish… ze lacht en zegt; “Zo, het gaat hard!”. Het is best eng zegt ze nog. Maar ook de 2e race wint ze ook en ze zijn door naar de volgende ronde.

Ronde 2
De helft is afgevallen. Er doen nu 16 pony’s mee, welke opnieuw worden geloot om per 2 te starten. Sofia moet tegen een andere zwarte shetlander, Nero. De commentator verteld dat ze voor de 1e keer meedoet op de pony van haar zus Layla en dat ze eigenlijk op turnen zit. Door de luidspreker hoor je de man vertellen daar komt Sofia weer oh wat een slechte start, maar ze haalt gewoon in en JA hoor ze wint! Ook deze ronde wint Sofia 2x met Mufasa.

Ronde 3
Weer de helft is afgevallen en er doen nog 8 pony’s mee in de race. Een nieuwe loting en weer per 2 starten. Deze ronde tegen een snelle witte shetlander, Witje. Deze pony is echt super snel en ik dacht dit gaan ze nooit halen! Maar Sofia krijgt steeds meer de smaak te pakken! Het is net aan, maar ze winnen weer 2x! Dan zijn er nog maar 4 over!

Ronde 4
Het wordt steeds spannender… De laatste 4 worden geloot. Sofia moet met Mufasa weer tegen kleine, maar super snelle witte shetlander, Noeki. Je zou denken een stuk kleiner dan Mufasa, maar deze shet gaat als een speer en heeft veel race ervaring! Bij de start hebben ze eerst een valse start, dus deze moet opnieuw. Mufasa is het aardig zat er wordt steeds vervelender, zo steigert hij zelfs bij de start een keer. Best schrikken voor Sofia! Maar ongelofelijk ook deze ronde winnen gewoon weer de 2 races.

Finale ronde
Voor de 1e of 2e plek. Sofia moet tegen een heel snel wit welshje, Little Princess van 115cm. Dat haalt ze helaas niet.
Maar zo super want ze zijn gewoon 2e geworden!!!!


Leuk om te weten.
Vanuit pensionstal Parkzicht (ook van de fam. Buizer) zijn de volgende combinaties gestart:

  • Venna 150 cm met Elize Rook
  • Hunter 135 cm met Chiara de Waal
  • Lucky 121 cm met Bo Danique Jongejan
  • Lucky 121 cm met Elize Rook is 2e geworden in de categorie 116 cm tot en met 135 cm en zelfs dagkampioen en de Dr. Barendse Trofee gewonnen!
stompwijkse ponyrennen
stompwijkse ponyrennen
stompwijkse ponyrennen
stompwijkse ponyrennen