manege springen

Springen op manege Hitland in de Herfstvakantie

UPDATE: De springdag was super!! Bekijk het fotoalbum op de Facebook pagina van Manege Hitland.

UPDATE: De dag start om 9:30, dan kunnen de kinderen worden gebracht en om 16:00 kunnen ze weer worden opgehaald. En natuurlijk krijgen ze tussen het springen door wat te eten en te drinken.


Donderdag 23 oktober is er een spring ponydag op manege Hitland!

Er komt een spring clinic door ervaren amazones die laten zien hoe je moet springen. Caroline zal met haar paard Cesar ook een spring demonstratie geven.

We gaan de kinderen in verschillende groepjes verdelen naar niveau en ervaring en gaan in groepjes oefenen voor springen en naar een echt springparcours toe werken. Er wordt verteld hoe het allemaal gaat als je mee doet met een officieel springparcours. En in groepjes gaan we ook zonder pony’s en paarden van te voren een parcours lopen voordat we het met de paarden en pony’s gaan springen.

Tussen de middag krijgen de kinderen een lunch met pannenkoeken en broodjes.

Halverwege de middag gaan de kinderen 1 voor 1 een parcours springen en maken we er een echte mini springwedstrijd met echte bekers. Iedereen kan mee doen want de laagste hindernissen voor diegenen die nog weinig spring ervaring hebben zijn maar 20 cm. Iedereen wordt tijdens het rijden van het parcours geholpen en natuurlijk krijgen jullie allemaal een aandenken aan deze dag.

Kosten € 20,– manege pony/paard en € 10,– privé pony/paard.
De aanvang van deze dag (dit geldt ook voor de F proefjes dag) is 09.00 uur en zal ongeveer tot 17.00 uur duren.

Hitland team