Werkzaamheden Groenendijk in Nieuwerkerk aan den IJssel

Op maandag 10 januari start Heijmans Infra B.V. met de reconstructie van de Groenendijk in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Zuidplas. Als alles volgens plan loopt, dan is het werk eind mei 2022 gereed. Tijdens de werkzaamheden is de Groenendijk in Nieuwerkerk afgesloten voor doorgaand verkeer.

Het gaat om het deel vanaf de 30 km/uur-grens ter hoogte van Ver-Hitland (Groenendijk 229) tot aan de kruising met de ’s-Gravenweg en Kortenoord. Het andere deel van de Groenendijk, vanaf Ver-Hitland tot aan Capelle aan den IJssel, wordt in een later stadium opgeknapt.

Bereikbaarheid

Tijdens de uitvoering van het werk is de Groenendijk afgesloten voor doorgaand verkeer, dat ter plaatse wordt omgeleid. Alle woningen en ondernemingen blijven te voet altijd bereikbaar. Capellenaren kunnen omrijden richting Nieuwerkerk via de Abram van Rijckevorselweg (N219).

Werkzaamheden

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, krijgt de Groenendijk een nieuwe laag asfalt en komt de weg weer op de juiste hoogte te liggen. Daarnaast worden er buiten de bebouwing drempels geplaatst om de snelheid van weggebruikers te remmen. Ook maakt de aannemer aan beide zijden van de weg een fietssuggestiestrook.

Contact

Heeft u een vraag over dit project? Neem dan contact op met de heer R. Euser, projectleider namens de gemeente Zuidplas, via 0180 – 330 300.

Kopie bericht van: Werkzaamheden Groenedijk aan kant Nieuwerkerk (23-12-2021)